Nyheter/Juledager på slumskolen

Juledager på slumskolen

14.02.2024

På slum-skolen i Jammu i Nord-India var det stor aktivitet før jul. Elevene var fullt opptatt med å lage jule-dekorasjoner og ha julefeiring på skolen.

I de ulike klasene laget de fine jule-dekorasjoner. De var svært iherdige, og det var stor glede over at de fikk lov til å lage julepynt. Lærerne hadde  kjøpt inn ulike småting som de kunne bruke til dekorasjon.

Det hele kunne minne litt juleverksted som vi har i norske skoler. Selv om dette er en populær og fin dag for elever i Norge, var nok dette en enda større glede for elevene i India. Elevene på slumskolen har minimalt med muligheter til å kunne lage dekorasjoner osv. fordi de er så fattige.

En klasse dekorere små mini-juletrær. Her fikk hver elev lov til å utforme treet sitt slik de selv ville. Yngre elever hadde fått utdelt nisse-ansikter der de skulle lime på rød topplue og bomull til skjegg. Det var en fryd å se alle de glade ansiktene, der de satt og jobbet med ulike typer julepynt. Andre elever brukte fantasien sin på å tegne noe som hadde med julen å gjøre, og noen laget julekort. Etterpå var det oppvisning på skoleplassen av de ulike klassene. Det var pyntet med ballonger og rødt og hvitt gikk igjen. Det ble flotte førjulsdager på slumskolen som gav mye glede til elevene.

Juledager på slumskolen Juledager på slumskolen Juledager på slumskolen
Powered by Cornerstone