Nyheter/Bronsemedalje til slumskolelev i internasjonal konkurranse.

Bronsemedalje til slumskolelev i internasjonal konkurranse.

23.09.2023

8. klasseelev Tabin Hussain, som er elev ved slumskolen i Jammu, var på Indias seirende lag i roller hockey da de tok bronsemedalje i et internasjonalt mesterskap i Macau i Kina. Denne bronsemedaljen har vakt stor oppsikt i India og brakt heder og ærer både til slumskolen og Jammu-distriktet.

Det internasjonale Roller Hockey mesterskapet er en prestisjetung konkurranse, der unge talenter kommer fra hele verden for å være med i denne sporten, som i år ble holdt i Kina.

Roller hockey er kanskje mindre kjent i Norge. Det er en sport som ligner litt på ishockey bare at det spilles på fast grunn og ikke is, og spillerne bruker rulle-skøyter. Denne sporen spilles i omtrent 60 land rundt om i verden.

Tabid Hussain fra slumskolen i Jammu var en av spillerne på det nasjonale roller-hockey laget fra India. Rektor Sofia kan fortelle at han kommer fra en fattig familie, og han har en handicappet bror og to søstrer. Han er elev ved slumskolen. Da han var liten gutt, var hans store drøm å bli en god roller-hockey spiller, da han en dag så sporten på tv. På slumskolen var han alltid svært ivrig i sporten, og etter hvert begynte han å trene på stadion. Etter som ha kommer fra en fattig familie har Slumskolen hjulpet han frem og også betalt for at han kan få trene på stadion. Han har spilt i 4 nasjonale kamper og tatt gull. Skolen hjelper han også med ekstra undervisning siden han reiser en del for å være med på kamper. Foreldrene hans er svært stolt over dette. Tusen takk til alle dere som støtter slumskolen. Uten deres støtte hadde ikke dette skjedd.

Powered by Cornerstone