Nyheter/Nyheter fra Ukrainske fronten

Nyheter fra Ukrainske fronten

25.03.2023

Ekstra varmt undertøy til soldatene ved fronten

Vi hadde med oss dobbelsidig varmt superundertøy til tolv soldater som kjemper ved frontlinjen fra menigheter vi samarbeider med i Dnipro og Poltava. De var svært glade for denne omtanken som hjelper godt på i vinterkulden.

Nyheter fra Ukrainske fronten

Rehabilitering av skadede soldater

Mange soldater blir skadet i de intense kampene. Share Mercy sammen med den lokale menigheten har vært med å finansiere trening og rehabilitering av fire soldater så langt i Dnipro. Vanligvis koster slik behandling 6000 USD, men nå koster det ca. 1000 USD for å gjennomføre et lengre opptreningsprogram.

Nyheter fra Ukrainske fronten Nyheter fra Ukrainske fronten

Omfattende matutdelings program

Våre venner fra Kharkov, Dnipro og Poltave driver et omfattende program med matutdeling, klær og hygiene artikler. De har stor lagerkapasitet og mange team som hjelper til med transport og utdeling til de som trenger det mest. Spesielt i områdene som har blitt frigjort fra russisk okkupasjon, er behovene enorme. Her har Share Mercy og partnere bidratt med midler.

Nyheter fra Ukrainske fronten Nyheter fra Ukrainske fronten

To kvinner og et barnebarn fra Donetsk regionen

Vi besøkte og talte i blant annet Dnipro Christian Church som har tatt hånd om hundrevis av internt fordrevne. To eldre kvinner, knyttet sammen med barnas ekteskap og felles barnebarn, fortalte om hvordan deres ektemenn hadde dødd på grunn av krigens stress. De var fra Donetsk regionen og måtte flykte fra alt de eide. Forkommen og redde søkte de ly i kirkens bygg under et bombenagrep. De var overveldet av kjærligheten og all den praktiske hjelpen de fikk; mat, madrasser, sengklær og husrom. Den ene hadde vært leder i det lokale kommunistpartiet. Nå hadde hun satt sin lit til Gud.  Den ene hadde grå stær og mistet det meste av synet. Det var en glede og kunne hjelpe med 400 Euro fra Share Mercy til en operasjon på øyet så hun kunne se ordentlig igjen. Begge var nå travelt opptatt med å bake paier til utdeling blant soldater og fattige og hjelpe andre i nød.

Nyheter fra Ukrainske fronten
Powered by Cornerstone