Nyheter/Endelig i India!

Endelig i India!

15.05.2022

Endelig var det mulig å dra til India, og vi dro 4 unge menn så fort muligheten bød på. Turen startet med mye gøy på flyplasser og fly, McDonalds og flymat. Etter 4 flyturer var vi endelig framme fredag morgen i 40-graders Jammu.

De første tre dagene var helg og vi brukte tiden på å bli kjent med ungdommene i Jammu, fotball, cricket, billig hårklipp og litt jet-leg-søvn.

Fra dag 4 til 7 kjørte vi imidlertid hardt på med jobbing for Share Mercy. Vi fikk gjort utallige intervju, mange på video, og mange på papir. Vi intervjuet lærere, elever, jenter fra barnehjemmet, og elever som tidligere hadde gått på skolen. Det var veldig spennende å høre fra de sistnevnte hvordan skolen hadde påvirket deres videre vei i livet. De fleste gikk nå på universitet – og hadde helt andre forventninger og håp for framtiden, enn folk flest i slummen. Uten slumskolen vår hadde nok mange av disse tidligere elevene ikke hatt noen utdannelse. For en måte å forebygge fattigdom på!

Vi fikk også en god prat med Johney, som startet skolen for 21 år siden. Han fortalte at med skolens økning og tilstedeværelse, økte levestandarden i slumområdet rundt likeså. Folk som tidligere bodde under plastikk og blikk, bodde nå i hus. Dette kommer av skolens ringvirkninger, og var utrolig å bevitne! En stor del av skolens utvikling har vært å utdanne foreldre i slummen om viktigheten av utdanning for deres barn. Mange foreldre ønsker å sende barna ut for å tigge for kortsiktig gevinst, men heldigvis har skolen jobbet hardt for å overbevise foreldre om den langsiktige nytten av utdanning.

Etter 7 dager i Jammu satt vi kursen mot Delhi hvor vi avsluttet turen med shopping, basseng og dyrepark – hvor vi selvsagt fikk snakke med noen elefanter: til gruppens store glede!

Vi er nå tilbake i Norge, og kjenner oss veldig privilegert som vår være med å bidra til å bekjempe fattigdom i India, ved å utdanne barna og øke levestandarden i slummen – bare ved å støtte 250 kroner i måneden!

Tusen takk for all støtte! Vi har erfart at sammen kan vi virkelig gjøre en forskjell!

 

Takk for turen!

Peter, Lars, Johannes André og Benjamin. 

 

Endelig i India! Endelig i India! Endelig i India! Endelig i India! Endelig i India! Endelig i India! Endelig i India!
Powered by Cornerstone