Nyheter/COVID-19 | India i krise!

COVID-19 | India i krise!

01.05.2021

Daglig registreres mer enn 400 000 nye smittede i India. Mange mener at tallet kan være opp mot 2 millioner. Denne bølgen kan bli langvarig, og kan få ufattelig store konsekvenser for de fattige.

Corona- smitten sprer seg som ild i tørt gress over store deler av India. Sykehusene er nesten tomme for oksygen og folk slåss om hjelp. Oksygen som finnes tilgjengelig selges for enorme summer på svartebørsen. De fattige har verken rå til oksygen eller å komme på sykehus.

Vi i Share Mercy starter nå en innsamlingsaksjon for å hjelpe de fattige i områdene rundt slumskolen. Siden samfunnet stenges ned mister de fattige grunnlaget for inntekt og får dermed ikke mat. Vi kommer til å ha utdeling av matpakker til 500 kr. Pr. Familie. Vær med å gi mat til en eller flere familier.  

BIDRA HER

 

COVID-19  |  India i krise!

Andre bølge av korona i India

En andre bølge av Corona skyller over India i disse dager. Smittetallene sist uke er de største siden pandemien startet. New Delhi, hovedstaden i India er hardt rammen, men det er også Jammu storbyen i nord der slumskolen ligger.

Vi har akkurat snakket med rektor Sofia på slumskolen som forteller at den andre bølge med Korona har nådd byen.

Skolene i India har vært stengt i to uker, og de er stengt på ubestemt tid. Også slumskolen har vært stengt, men lærerne har vært samlet hver dag. De kommer til å samles litt mindre fremover.

Det er svært vanskelig - omtrent umulig - å drive undervisning på dette tidspunkt, fordi familiene som har barn på slumskolen er så fattige at de ikke har rå til datamaskier, eller mobiiltelefoner. Lærerne på skolen har diskutert om de skal reise hjem til familiene og undervise barna, men dette er også risikabelt pga. smitte .

Situasjonen er svært vanskelig og kaotisk, spesiellt for de fattige. Jammu er stengt ned i 5 dager, alt er stengt unntatt litt matvarer og apotek. Folk må holde seg i ro inne, mens den intense varmen som pleier å komme i mai juni, begynner å bevege seg opp mot 40 varmegrader.

Skolejenta Suhami Suhami foreller fra koronakrisen

 

COVID-19  |  India i krise!

 

 

COVID-19  |  India i krise! COVID-19  |  India i krise!
Powered by Cornerstone